perjantai 31. heinäkuuta 2009

Kotona taas!


Lontoo on nyt nähty! Oli aivan mahtava reissu! Kaiken kaikkiaan voi todeta, ettei ollut minkäänlaisia ongelmia eikä edes eksytty kertaakaan! Ei sen bussikartan ja systeemin oppiminen ollutkaan niin hankalaa miltä ensin näytti. Vaikka lentokin oli yöllä perillä, päädyttiin hotelliin ilman mitään kommelluksia nukkumaan neljäksi tunniksi, että aamulla voi aloittaa kaupunkiseikkailun.Paljon tuli reissun aikana ihan vaan pyörittyä keskustassa ja katseltua ympärillemme. Onneksi Tiialla oli mukana pyörätuoli, joka ratkaisi monet liikkumisongelmat. Ja Lontoossa kun on "vähän" enemmän huomioitu eri tavoin vammaiset ihmiset. Ihmiset oli todella ystävällisiä ja monet tarjosivat apuaan, busseihin on toimivat, esteettömät rampit ja tilaa sai aina. Monesti päästiin jonojen ohi mm. lentokentällä ja busseihin, koska oli pyörätuoli mukana. Olisi kyllä monessa mielessä suomalaisilla oppimista!Reissun aikana tuli nähtyä ne perinteiset Big Ben, Puckinghamin palatsi, puistoja, Westminister Abbey ym. Lisäksi käytiin Towerin linnassa seuraamassa 700 vuotta vanhaa avainseremoniaa. Oli aika jännä kokemus. :) Keskiviikkona saatiin jo aamupäivällä Emilia seuraksemme ja illalla myös Mark. Päivällä kierrettiin British Museumia ja China townia. Iltasella mentiin syömään perinteistä brittiläistä ruokaa Covent Gardeniin ja nähtiin myös muutama hauska katutaiteilija.


Torstai oli reissun viimeinen päivä, tylsä olo oli aamulla jo kaikilla, kun tiesi,että täytyy lähteä kotiin. Kuultiin, että olisi joku bussilakko ja vähän ehdittiin stressata, että mitä jos ei päästä lentokentälle. No se koski sitten kuitenkin vaan junia ja päädyttiin sitten vielä to aamuna Camden Townin markkinoita ihmettelemään. Siellä jos jossain oli tavaraa. Paljon nähtiin, mutta paljon jäi näkemättä. Täytyy kyllä pian mennä uudestaan ja käydä myös Lontoon ulkopuolella. Siellä on varmasti hyvinkin erilaista kun ihan Cityssa.

1 kommentti:

PiKo kirjoitti...

kadekadekade -lontoo kuulostaa upealta! ja on hienoa että "rämpylöitä" huomioidaan. Minä saan aina kaupoissa pyydellä että auttakaa nyt joku, pliis, että saan ylähyllyltä maitoa!