perjantai 29. tammikuuta 2010

esteitä ja niiden tutkintaa

Nyt on sitten virallista, että toukokuussa mulla vaihtuu sukunimi. Eilen käytiin nimittäin kirkkoherranvirastossa tekemässä esteidentutkinta paperit ja samalla siinä täytettiin lappu vihkimisen jälkeisistä sukunimistä. En tajua, miksi jotkut pohtii sukunimeä ikuisuuden, mulle ollut itsestäänselvä juttu alusta lähtien. Nyt alkaa tuntua siltä, että ollaan oikeasti menossa naimisiin. :) Nimet kuulutetaan kirkossa ja lukee paikallislehdessä kolme viikkoa ennen suurta juhlaa.

No sitten tutkittiin toisia esteitäkin..kulkemisen sellaisia. Ei nyt sitten olekaan aivan varmaa,mistä pyörätuolilliset viraamme, joita kuitenkin on useita, pääsevät kirkkoon sisälle. Aiemmin olin ymmärtänyt, että sivuovelle on jonkinlaiset luiskat, mutta eipäs olekaan. Nyt sanottiin, ettei ole muuta vaihtoehtoa kun roudata sakki sisään sakastin kautta, mutta ei ole varmaa, pääsekö sieltä(kään) kautta sähköpyörätuolilla, tai sähkötuolilla, kuten vahtimestari asian ilmaisi. Voi sitten ärsyttää, kun ensin sanotaan, että juu juu, on meillä esteetön kirkko. No saapa seurakunnan ihmiset pähkäillä miten homman hoitavat, kun kaikilla TULEE OLLA MAHDOLLISUUS mennä kirkkoon!!

1 kommentti:

RouvaM kirjoitti...

Onpahan ärsyttävää, jos kirkossa ei ole otettu huomioon ko seikkaa!

Minullekkin tulee miehen sukinimi. Siinä onkin sitten opettelemista, kun 5kirjaiminen s.nimi vaihtuukin 12 kirjaimiseksi :D