keskiviikko 30. syyskuuta 2009

Sairastelu jatkuu

Nyt ollaan sitten molemmat kipeinä. Matti köhii edelleen ja ääni lähtee, mulla veto pois ja kurkku mahdottoman kipeä! Perjantaina pitäis kouluun mennä, mutta nyt ainakin näyttää varsin huonolta. Eilen nukuin kuuden tunnin päikkärit ja sen jälkeen yöllä reilusti yli kellon ympäri. Silti tuntuu, ettei mikään uni riitä. Ehkä tämä tästä joskus...

Pitäkää peukkuja!

sunnuntai 27. syyskuuta 2009

sairastuvapa, hyvää iltaa

Kotona taas. Koulutus kauniaisissa meni mukavasti. Meistä pitäis tulla oikein hyviä Invalidiliiton vaikuttajia! Koen tosin jo jonkin asteinen sellainen olevani! Seuraava, viiminen koulutus on tammikuussa, mun synttäreinä Nokialla Edenissä.

Ollaan kotosalla molemmat ihan silmät ristissä ja M niistää ja rohisee taukoamatta. Eipä siinä sitten kumpikaan oikeen ole nukkunut kun yskii koko ajan. Täytyy kohta lähteä viemään potilasta arvauskeskukseen, jospa sais jotain troppia. Ehän kun sillä ei niitä pillereitä jo "riittävästi" olisi. Jospa määräisivät astmaatikolle taas jotain lääkettä, minkä ohjeissa lukee, että saattaa aiheuttaa hengenahdistusta. ;)

Nyt kun tuli tosta vaikuttamisesta mainittua, käykääs kaikki tänne eksyvät kurkkaamassa:

http://www.adressit.com/ykihmisoikeussopimus ja nimeä sinne sitten!

perjantai 25. syyskuuta 2009

vuosipäivää...

Sitä ollaan oltu huomenna vuosi kihloissa! Onpas aika mennyt kamalan nopeesti!
Kihlojen vuosipäivää vietetään Invalidiliiton vaikuttajakoulutuksessa Kauniaisissa. No toivottavasti saadaan edes hyvää ruokaa juhlapäivän kunniaksi, vaikka ei muuten juhlistetakaan. Jospa vaikka ens viikolla sitten menis syömään tai jotain! Ehtii sitä juhlistamaan myöhemminkin. Ja kai tärkeintä on se tieto, että edelleen ollaan menossa naimisiin! <3

torstai 24. syyskuuta 2009

mietityttää!

Miks aina sitten pitää löytyä ihana paikka häille, kun toinen on jo alustavasti varattu? Ja miks tän ihanan pitää maksaa monta kertaa enemmän kun toisen, ei niin ihanan? Tahtoo sen ihanan paikan, mutta entä jos ei oo rahaa siihen. Monelta kannalta ois fiksumpi vaihtoehto muutenkin.

Lisätty iltasella:

Mua harmittaa, oon kauan halunnu Johanna Kurkelan konserttiin, 3.10. olisi, mutta meidänpä on oltava Helsingissä sillon. :( Miks tänään tarvii huomata kaikkea kivaa, mikä ei sitten kuitenkaan onnistu??

keskiviikko 23. syyskuuta 2009

penninvenytystä ja luomua

Ollaan tässä jo viikkoja mietitty, että mihin ihmeeseen meidän rahat oikein katoaa kun aina tuntuu että ei jää rahaa loppukuuksi, vaikka miten yrittäis. Samalla ollaan puhuttu myös siitä, että ois kivaa luomuilla mahdollisimman paljon, eikä aina vaan ostaa sitä melkein halvinta kaupasta löytyvää tuotetta. Mutta miten se onnistuu opiskelijabudjetilla?

Kaikkia luomuekovinkkejä tänne siis. Ostetaan jo tavaraa ekokaupasta, käytetään maatuvia koirankakkapusseja ja vaihdettavia tiskiharjan päitä ja kaikkea, mutta kun tuntuu, että halvallakin pystyisi olemaan ekologinen, jotenkin.

tiistai 22. syyskuuta 2009

Kotimaani ompi Suomi...







Reissusta selvitty. Tosin välillä näytti vähän heikolta, kun järjestelty ja informaatio petti hetkittäin. Jos 100 vammaista on samassa paikassa ja porukkaa 9 maasta, ei voi olettaa myöskään, että kaikki puhuisivat saksaa. Kielimuurejakin siis oli, mutta niistä selvittiin.
Saksassa oli tosi hyvät kelit. Majapaikkamme olikin ihan Itämeren rannasssa Kühlingsbornissa ja lauantaina piti oikein käydä hakemassa after sunia kun oltiin punaisia kuin ravut. Sunnuntaina oli varmaankin +25 lämmintä ja maattiin rannalla valkoisella hiekalla! Kyllä kelpasi, tosin Suomen kelit hirvitti kotiin tullessa. Mutta siitä huolimatta oli taas ihan kivakin tulla kotiin!

Reissun aikana käytiin mm. ajelemassa höyryjunalla, mutta sitäkään ei ollut varsinkaan pyörätuolilla liikkuvien kannalta ajateltu "ihan" loppuun asti. Oltiin "sikaosastolla" viimeisessä vaunussa, kun muut oli hienoissa vaunuissa ja ei se sittenkään ollut ihan niin esteetön mitä piti olla... Lisäksi käytiin sirkuksessa. Se oli tosi kiva kokemus jopa tällaisen 25 vee:n mielestä, jota ei ole koskaan sirkukseen lapsena viety. Esityksessä oli paljon mukana eläimiä, mm. kirahvi, norsuja, virtahepo, sarvikuono ja kameleita... :)








torstai 10. syyskuuta 2009

Omppupiirakkaa

Teinpäs tässä illalla vielä tällaisen, pienin muutoksin. Pilkoin punaiset omenat kivoikjsi kuutioiksi, tuli varsin mukavan näköinen piirakka. Inkivääriä ei kaapista luulosta huolimatta löytynytkään, niin sovelsin vähän ja laitoin omppujen ja murutäytteen päälle vielä hunajaa.
Kertokaas mitä kaikkea ompuista kannattais tehdä, täällä lähinnä hillo- ja piirakkalinjalla menty. Olis nimittäin vielä yks muovipussillinen omppuja. Viime viikonloppuna tein jo hilloa ja laitoin ihan lohkoina pakkaseen tulevia piirakoita varten.

Saksaan!

Me päästään kuin päästäänkin sinne Saksaan! Eilen tuli liput, lähtö ois nyt sunnuntaina ja sitten siitä viikon päästä maanantaina kotiin! :)

häätilanteen päivitystä part II


Laitettakoot tänne nyt sitten heti seuraava päivitys häihin liittyen.
Tänään otin yhteyttä pappiin, joka kenties haluttaisiin meidät vihkimään. Mun oma rippipappi on eläkkeellä, enkä halua alkaa hänelle kotiin soittelemaan, niin laitoin postia pikkuveljeni rippipapille, joka ainakin heinäkuussa puhui varsin mukavasti. Jospa hänet sais töihin sillon. :) Mun pitäis tehdä opinnäytettä, ja täällä vaan lähettelen papeille sähköpostia. Joo, lupaan ryhdistäytyä!

Häävieraista sen verran, että lista alkaa olla tehtynä, mutta ongelmia on. Listalla lähes 120 nimeä, suurin osa sukua. Juhlapaikkaan mahtuu kuulemma HYVIN 60 ihmistä, jotenkin mahtuu 120. Mutta kun sinne tulossa kuitenkin muutama pyörätuolilla liikkuvakin, tilaa pitäisi jostain löytää tai vieraslistaa karsia. Plaah. Ei kivaa. Listalla jo nyt melko vähän ystäviä, enemmän sukua ja muuten tärkeitä ihmisiä. Jos raha ja paikka antais periksi, voisin kutsua varmaan 100 ihmistä lisää, mutta kun ei niin ei. Miten te muut ootte rajanneet vieraita?

Lisätty 11.9.

Pappi vastasi melkein heti ja asia ois nyt sitten selvä. :)

tiistai 8. syyskuuta 2009

häätilanteen päivitystä!

Hääpäivitystä vähän tähän väliin.. Nyt alkaa vaikuttaa siltä, että asiat alkaa pikku hiljaa loksahdella paikalleen. Ollaan tehty jo yhtä ja toista ennakkoon. Parempi nyt kun sitten kauheella kiireellä keväällä. ;)

-Kirkko ja juhlapaikka varattu, vielä pitäis keksiä ketä halutaan vihkimään meidät
-hääautosta puhuttu mun kummisedän kanssa, omistaa samanlaisen auton, joka Elviksellä oli! :)
-tilattu netistä ja saatu ystäviltä yhtä ja toista käyttökelpoista
-sovittu valokuvista alustavasti tutun kanssa
-mun isä lupasi tehdä ruoat, makeista ei vielä päätetty miten tehdään
-koristeitakin on kertynyt jo jonkun verran
-mun puku pitää vielä käyttää ompelijalla, mutta muuten kunnossa
-kutsutkin odottaa tekstiä vaille valmiina

On se vaan kivaa suunnitella kaikkea, elämän tärkeintä päivää!

maanantai 7. syyskuuta 2009

Kärpäskoiramme

Ajattelin tänne iltani ratoksi lisätä muutaman kuvan toisesta karvaisesta kaveristamme, Monikasta, joka on rodultaan siis papillon, "kärpäskoira" kuten pikkuveljeni pienenä sanoi, kun ei muistanut oikeeta nimeä. Eipä ole tullut aiemmin "Moogesta" kuvia laitettua juurikaan.















kerrostaloelämää!

Miksei me voida asua jotenkin muuten, vaikka rivitalossa? Se kyllä haavelistalla onkin aika kärjessä. Meillä on (vielä vähän aikaa) maailman typerin yläkerran naapuri. Joku reilu 30 vee mies, joka on viimiset kaks kuukautta ollut tuolla parvekkeellaan mekastamassa pysyvässä humalatilassa tai muuten vaan jossain sfääreissä.. Elokuun alussa se haettiin täältä jo pois poliisin voimin kun ei suostunut hiljentämään musiikkia 2.30 yöllä ja soitti vielä lisäksi poliisille suutakin. No sama on jatkunut jo reilusti yli kuukauden... Ja löysin parvekkeelta pienestä kukkapurkista olutta. Sitä en oo vielä keksinyt, että miten se sinne on voinut osua. Purkin halkaisija on meinaan ehkä 10 senttiä. Ja Hilman häkistä löytyi myös tupakantumppi. Kani on siis sisällä, kun en tahtois että se syttyy palamaan.

Reilu viikko sitten tämä kyseinen hörhö käytiin taas hiljentämässä poliisin toimesta. Hänpä ei luvannut sammuttaa musiikkejaan, vaan kilahti kai lopullisesti ja yritti tulla veitsien kanssa poliisien päälle. Fiksua, eikö vaan!? No poliisit sitten voittivat tilanteen 1-0 ja pippurisumutteella hoitovat homman ja äijä lähti putkaan taas vauhdilla. Soitin isännöitsijälle, että minä en meinaa tuollaisen sekopään alapuolella asua. No nyt on sitten hörhön vuokrasopimus irtisanottu tämän kuun loppuun. Arvatkaa odotanko että se pakkaa tavaransa ja muuttaa jonnekin muualle meluamaan! Tänään tuolla kirosi puhelimessa kaverilleen sitä, että ottaa päähän mennä poliisia vastaan omasta puolestaan todistamaan. Todella harmillista, sanon minä.

Unelma rivitalosta elää!

sunnuntai 6. syyskuuta 2009

pikainen päivitys! :)

Tuo mieheni ei ole enää pahemmin blogista kiinnostunut, joten päivittäjänä toimii tästä eteenpäin vain Tiia. Edelleen kaikki kommentit on tervetulleita. Jos joku haluaa kuulla mun mielipiteitä jostain asiasta, kerro se ja toki voin täälläkin avautua! ;) Mulla on yleensä paljon asiaa!

torstai 3. syyskuuta 2009

Taantuman tulostako?

Nyt ärsyttää. Viime perjantaina kuultiin koulussa, että opettajat lomautetaan kahdeksi viikoksi.
No yllätys yllätys, se eka viikko sattuu sitten juuri niihin aikoihin, kun opinnäytetyö pitäisi palauttaa. Opettajat tulevat lomalta 10.11. kun opparin palautus saman viikon perjantaina. Kaikki aikataulut meni muutenkin ko. työn osalta uusiksi. Kiitos Turun kaupunki.

Toisen viikon opettajat pakkolomailevat ennen joulua (jotta saavat sitten vähän pidemmän joululoman!) No se menee sitten just siihen, että meillä ei oo varsinaisia valmistujaisia ollenkaan, 30.11. ois varsinainen koulupäivä vielä kun on kypsyysnäyte. Sitten todistukset tuleekin joskus joulukuussa postissa. Plaah. Että näin toimii Turun AMK.

Ja sitten vielä... Ens viikon sunnuntaina ois tarkotus lähteä sinne Saksaan. No eipä ole edelleenkään tietoa, ollaanko menossa, kun saksalaiset ei ole vieläkään saanu varattua meille lentoja. Voi olla vähän haastavaa näillä aikatauluilla enää, kun joukossa kuitenkin 4 sähkäriäkin ja pari tavallista pyörätuolia. Että se siitä saksalaisten täsmällisyydestä. :(

Onneksi edes aurinko paistaa!

Tiia, jota jonkun verran ärsyttää!

tiistai 1. syyskuuta 2009

invapaikkako?

On se kumma kun jotkut jaksavat aina pysäköidä invapaikalle luvatta. Sitä kuulee aina mitä kummallisimpia versioita siitä, miksi on lupa pysäköidä siihen. Ja ihmiset ei tunnu ymmärtävän, että invapaikan viereen on jätettävä tilaa, että esimerkiksi pyörätuolia käyttävä ihminen pääsee myös sieltä ulos! Suosin alla olevaa lappua, ja mielestäni sitä voitaisiin ruveta jakamaan kaikille jotka luulevat olevansa oikeutettuja invapysäköintiin.